Andra stimulanscheckan kommer, men kommer amerikanerna att använda den på krypto?

Amerikaner som investerade hela sina första 1 200 $ stimulanscheck i Bitcoin Era har sett mer än 40% avkastning när BTC passerar 10 200 $.

Amerikanska invånare som investerade sina första stimulanscheck i Bitcoin har haft en avkastning på 45,5%, från 1 200 dollar i april till ungefär 1 746 dollar i skrivande stund, när cryptocurrency växer över 10 200 dollar

I en 26 juli- intervju med CNN: s Jake Tapper, bekräftade Vita husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow amerikanerna kommer att få ytterligare en $ 1.200-check som en del av ett ungefär $ 1 biljoner stimulanspaket som först tillkännagavs den 23 juli.

Enligt Newsweek har dock många amerikaner rapporterat att de inte har fått de första kontrollerna, som US Treasury började utfärda i slutet av mars. Treasury Secretary Steven Mnuchin har sagt att de andra betalningarna kommer att komma i augusti, men det kan potentiellt betyda november för vissa om processen är densamma.

Bitcoin eller hyra?

Stimuleringskontrollerna är avsedda att underlätta den ekonomiska svårighet som lidit av många amerikanska invånare som förlorade sina jobb eller ser mycket lägre inkomst mitt i coronavirus-pandemin.

Cointelegraph rapporterade emellertid i april att många amerikaner kan ha valt att investera sin första betalning inte för att försena utkast eller komplettera sina inkomster – när det behövs – utan cryptocurrency. Brian Armstrong från Coinbase visade att antalet insättningar och köp på börsen värt 1 200 dollar ökade fyra gånger den månaden.

Baserat på svar på nätet på nyheterna om att ytterligare en check skulle komma, i kombination med den senaste tidens ökning av Bitcoin ( BTC ) till mer än 10 200 $, kanske vissa kryptohandlare tänker att ytterligare 1 200 $ -investeringar inte är den värsta idén.

„Rakt mot BTC, rakt till kyllagret,“ sa Reddit-användaren Limited-Visibility.

„Det jag får kommer att gå direkt till Bitcoin, precis som förra gången,“ sa rapierce0238.

Stimulusnyheter kanske driver Bitcoin-priset

Tillkännagivandet om att 1 200 $ -check för varje amerikansk invånare återigen skulle vara en del av stimulanspaketet kom bara några timmar innan Bitcoin upplevde en ny kraftig ökning och steg 3,1% från 9 941 $ till 10 249 $ under de senaste fyra timmarna. När amerikanska tjänstemän först tillkännagav stimuleringspaketet på 1 biljon dollar den 23 juli steg priset på BTC förbi 9 500 dollar och bröt en särskilt lång sträcka av låg volatilitet mellan $ 9000- $ 9 500.