Bitcoins grundvärde ska ransoneras, säger den fungerande amerikanska valutakontrollanten

Decentraliserade nätverk kan vara framtiden om globala tillsynsmyndigheter hittar ett lämpligt ramverk för att förbättra sin verksamhet, tror amerikanska OCC: s Brian Brooks.

Under sitt uppträdande på DC Fintech Week 2020 berömde den fungerande valutakontrollern Brian Brooks decentraliserade nätverk, betonade kryptovalutornas växande roll och de nödvändiga reglerna och antydde att Bitcoin Era faktiskt kunde bli noder för blockchain-nätverk.
Brooks On Crypto And Regulation

Enligt Brooks mening har banker behandlat kryptovalutatillgångar som „pantbanker eller andra typer av missgynnade företag som inte kan beröras“ under de senaste 4-5 åren.

Han tror att digitala tillgångar missförstås allmänt, och även företrädare för finansvärlden har problem med att förstå sin roll.

Även om Brooks medgav att kryptovalutor innehåller en viss risk noterade han att globala tillsynsmyndigheter inte hade gjort tillräckligt för att skapa ett „säkert ramverk där banker kommer att känna sig bekväma att verka i.“

Det är därför OCC utfärdade ett brev som nyligen grönlänkar amerikanska banker och federala sparföreningar för att hålla reserver för stablecoinemissioner.

USA Treasury Secretary Steven Mnuchin: Nya kryptovalutaregler kommer snart
Bitcoin-priset kommer att skjuta i höjden när marknaderna riddled av valosäkerhet, säger analytiker
Bitcoin Mixer bestraffad av FinCEN med 60 miljoner dollar i böter

Några av de risker han nämnde inkluderade finansiering av terrorism och penningtvätt. Han hävdade dock att OCC fokuserar på att vidta nödvändiga steg för att underlätta användningen och förbättra användarskyddet.

Decentralisering är en ostoppbar kraft

Brooks förklarade vidare att dessa åtgärder är obligatoriska för kryptovalutaindustrin för att uppnå massadoption. Han skisserade att decentraliserade tillgångar och nätverk skulle kunna gynna hela finansvärlden eftersom de ger flera fördelar:

”Vi ser en framtid där decentralisering sannolikt är ett ostoppbart nätverk där ute. Decentraliserade nätverk är per definition billigare, snabbare och mer motståndskraftiga än någon form av centraliserad struktur.

Nu när tekniken finns för att göra det möjligt verkar det inte bara bra utan oundvikligt att dessa saker kommer att stiga. ”

Han ser också en framtid där banker och kryptovalutor existerar och arbetar tillsammans. Dessutom förväntar han sig att ”det finns en framtid där banker kommer att vara direkt anslutna till blockkedjor där de kommer att se det som ett betalningsnätverk. De kommer att bli noder i det nätverket, tillsammans med alla andra företag som är noder i det nätverket. ”
Inte alla kryptor är lika

Genom att göra en analogi med kommunikationsappar på smartphones sa Brooks att olika kryptovalutor har olika roller.

„Avhandlingen för Bitcoin är en dag att det är möjligt att Amerika och Europa kommer att anta penningpolitik som ser ut som Venezuelas penningpolitik, och valutor från staten kommer inte att ha något värde. Eftersom de kommer att bli avskräckta. Vid någon tidpunkt kommer det att bli verklig inflation i systemet.

Bitcoin ska inte göra något annat än att ransoneras. Det är dess kärnvärde. “

Å andra sidan kan stallmynt göra det möjligt för människor från hela världen att skicka pengar utan att oroa sig för att deras värde kommer att fluktuera under överföringen.