Grayscale Bitcoin Fund i Emerald Mutual Holdings

  • Emerald Mutual rapporterte til SEC om å eie mer enn 78.000 aksjer i Grayscale Bitcoin Trust.
  • Insitusjonsinvestorer og foretaksinvestorer er en hoveddriver for oksekjøringen 2020-2021.
  • Grayscale tilbyr institusjonelle investorer en rampe for tilgang til bitcoin.

Verdipapirfondets regulatoriske arkivering viser at det har sluttet seg til økningen i institusjonelle investeringer i BTC gjennom Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Emerald Mutual Fund Advisors Trust arkivert til Securities and Exchange Commission (SEC) 29. januar i desember 2020. Beholdningen inkluderer 78 090 aksjer i Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Twitter-bruker MacroScope17 bemerket arkivering og påpekte at Emerald Mutual Fund også forvaltet $ 4,7 milliarder dollar i september 2020. Ved nåværende BTC-priser og en GBTC-aksje som tilsvarer under 0,001 BTC, tilsvarer GBT-beholdningen omtrent $ 2 millioner dollar, eller 0,5% av Emeralds eiendeler under forvaltning i september.

Andre arkiver

MacroScope17 påpekte også at Hellman Jordan Management rapporterte å eie 63 355 aksjer i GBT. Kingfisher Capital arkiverte også til SEC, og rapporterte om å eie 10 667 aksjer i GBT.

Oppføringen av institusjonelle investorer anses å være den viktigste drivkraften bak bitcoin-rallyet i 2020. Retailinvestorer gjorde sitt til tider til tider, for eksempel under årsskiftet som førte bitcoin til $ 35.000. Samlet sett tilhører imidlertid overskriftene institusjonelle investorer som MassMutual.

Gå inn i foretakene

Bedriftsinvestorer som MicroSystems, som kjøper bitcoin for å erstatte kontanter i selskapets statskasser, er en kommende funksjon i det nåværende miljøet. MicroSystems-sjef Michael Saylor uttalte at selskapet i februar 2021 ville dele selskapets spillbok for å kjøpe bitcoin.

Bedrifter som følger MicroSystems ‚ledelse, vil kunne erstatte kontanter i sine statskasser uten å måtte føle seg gjennom den juridiske jungelen. Ved å gi ut spillboken, hjelper MicroSystems med å generere etterspørsel fra bedriften, og dermed bøye staten til sine egne reserver.

Bedrifter som PayPal, som kjøper bitcoin for å gjøre dem tilgjengelige for privatkunder, er en tredje etappe som støtter etterspørsel. PayPal alene kjøpte omtrent 70% av bitcoin utvunnet per måned, ifølge Pantera Capital i november.

Det er hvaler, og det er gråtoner

Av de større institusjonelle innkjøperne på markedet, gjør ingen bølger som det gjør gråtoner. Selskapets inntreden i markedet i 2020 realiserte HODLers drømmer om institusjonell involvering. Grayscales behov for bitcoin er en indikasjon på at institusjonelle investorer, som av regulatoriske årsaker synes det er lettere å holde krypto indirekte, får interesse for eiendelen.

Det er kjøp på markedet som er stort i volum, og ikke bare i USD-termer: 19. januar kjøpte selskapet 16 244 BTC, bare dager etter å ha kjøpt mer enn 4700 BTC i løpet av 48 timer. Gråtoner er den mest kjente bitcoin-kanalen for institusjonelle investorer på dette tidspunktet. Det er imidlertid ikke den eneste. Massachusetts Mutual investerte 100 millioner dollar i bitcoin gjennom NYDIG (tidligere New York Digital Investment Group).