JPMorgan: Bitcoin ETF zal het monopolie van Grayscale uitdagen.

Het langverwachte bitcoin (EXANTE: Bitcoin) exchange-traded fund (ETF) zou de ontwikkeling van de prijs van bitcoin beïnvloeden, rapporteert Bloomberg, onder verwijzing naar de analisten van JPMorgan. De goedkeuring van een bitcoin ETF zou uiteindelijk kunnen leiden tot een uitstroom van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). JPMorgan’s Managing Director, Nikolaos Panigirtzoglou, zegt dat de ineenstorting van GBTC’s premie vanwege de bitcoin ETF „waarschijnlijk op korte termijn negatieve gevolgen zou hebben“ voor de cryptocrisis zelf.

Zoals iHodl eerder meldde, heeft vermogensbeheerder VanEck bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend om een bitcoin bank ETF te lanceren. De beslissing komt meer dan een jaar nadat het bedrijf zijn laatste aanvraag heeft ingetrokken (september 2019). VanEck heeft meerdere malen geprobeerd om goedkeuring te krijgen van de toezichthouder voor dit product, maar dit is tot nu toe niet gelukt.

Intussen zegt Grayscale Investments dat pensioenfondsen en donateurs interesse tonen om de recente crypto-rally voort te zetten. Sinds de perstijd heeft Grayscale’s Bitcoin Trust meer dan 3% van het totale bitcoin aanbod gecumuleerd.