MicroStrategyin osakekurssi on noussut lähes 200% Bitcoinin ostamisen jälkeen

Liiketalousyrityksen MicroStrategy (NASDAQ: MSTR) osakekurssi on noussut lähes 200% siitä lähtien, kun yritys aloitti ensimmäisen kerran sijoittamisen bitcoiniin tämän vuoden elokuussa. Osa osakkeen hinnannoususta johtuu sen BTC-sijoituksesta.

Elokuussa MicroStrategy teki massiivisen 250 miljoonan dollarin panoksen bitcoinista osana pääoman allokointistrategiaansa. Tuolloin yritys osti 21 454 BTC: tä ja yksityiskohtaiseen sijoituspäätökseen vaikuttivat „taloudelliseen ja liiketoimintamaailmaan vaikuttavat tekijät“, joiden mukaan yritys uskoo luovan „pitkäaikaisia ​​riskejä“ yhtiön rahoitusohjelmalle.

Näitä tekijöitä ovat muun muassa COVID-19-pandemian aiheuttama talous- ja kansanterveyskriisi, „ennennäkemättömät julkisen talouden elvytystoimenpiteet, mukaan lukien maailmanlaajuinen määrällinen keventäminen“, sekä maailmanlaajuinen poliittinen ja taloudellinen epävarmuus.

MicroStrategyin BTC-investoinnit eivät kuitenkaan pysähtyneet siihen, sillä se lisäsi sitten lisää BTC: tä lompakkoonsa ostamalla „yhteensä 38250 Bitcoin Code kokonaishinnalla 425 miljoonaa dollaria“. Liiketoimintatietoyritys keräsi sitten 650 miljoonaa dollaria tarjoamalla vanhempia vaihtovelkakirjalainoja vuoden 2025 takia sijoittamaan BTC: hen.

Kaikki 650 miljoonaa dollaria käytettiin bitcoinin ostamiseen, ja yrityksellä on nyt 70470 BTC: tä, jotka on ostettu 1,125 miljardin dollarin kokonaishinnalla. Sen hallussa oleva kryptovaluutta on nyt yli 2 miljardin dollarin arvoinen. Michael Saylor, yhtiön toimitusjohtaja, on ollut BTC: n äänekäs kannattaja investointien alusta lähtien.

MicroStrategy on sittemmin ohjaanut Strategy.com-verkkotunnuksen sivulle, joka näyttää kävijöille valuuttojen, indeksien, metallien, osakkeiden ja joukkovelkakirjojen riskisopeutetut tuotot verrattuna bitcoiniin. Kryptovaluutta, on syytä huomata, käy kauppaa uusilla korkeimmillaan yli 29 000 dollaria.

11. elokuuta, jolloin MicroStrategy ilmoitti investoivansa BTC: hen, sen osakekurssi oli lähellä 138 dollaria koko päivän. MicroStrategy käy nyt kauppaa yli 400 dollaria.

Osakkeen voitto johtuu suurelta osin yrityksen bitcoin-sijoituksista. Motley Fool kirjoitti, että sen markkina-arvo on noussut „taseen kasvavan arvon mukaisesti“, mikä tarkoittaa, että „MicroStrategy-osakkeen liikkuminen näyttää tänään täysin järkevältä“.

Bitcoin ylittää Berkshire Hathawayn markkina-arvon 540 miljardilla dollarillaLippulaiva-kryptovaluutta-bitcoinin markkina-arvo on noussut ylittävän Berkshire Hathawayn (NYSE: BRK.A, NYSE: BRK.B), joka on legendaarisen sijoittajan Warren Buffetin johdolla toimiva jättiläinen. rotan myrkky neliöön. „

AssetDashin mukaan BTC: n markkina-arvo on nyt 540,9 miljardia dollaria, kun taas Berkshire Hathwayn markkina-arvo on 538,8 miljardia dollaria. Salausvaluutan markkina-arvo on noussut useiden yritysten, mukaan lukien MicroStrategy, investointien ansiosta.

Sen hinta on sen seurauksena ylittänyt 29 000 dollarin rajan lehdistössä, kun se on pudonnut uudesta kaikkien aikojen ennätyksestä, 29 300 dollaria, joka nähtiin aiemmin tänään.

Bitcoin Treasuries, verkkosivusto, joka seuraa julkisesti noteerattujen ja yksityisten yritysten bitcoin-investointeja, osoittaa, että MicroStrategy on jo sijoittanut yhteensä 1,125 miljardia dollaria kryptovaluutan lippulaivaan. Sillä on nyt 70470 BTC: tä, joiden arvo on hieman yli 2 miljardia dollaria.

Seuraava luettelossa on Galaxy Digital, joka investoi 134 miljoonaa dollaria bitcoiniin ja jolla on nyt 480 miljoonan dollarin arvoinen kryptovaluutta. Vastaavasti Squaren 50 miljoonan dollarin sijoitus kryptovaluuttaan on nyt arvoltaan yli 136 miljoonaa dollaria.

Muut organisaatiot, kuten Stone Ridge Holdings, MassMutual ja Ruffer Investment, ovat myös paljastaneet altistumisen BTC: lle sen jälkeen, kun PayPal yllättää salaustilan ilmoittamalla ominaisuudesta, jonka avulla käyttäjät voivat ostaa, myydä ja pitää salausta tileillään.

Berkshire Hathawayn markkina-arvon ylittävä Bitcoin on symbolinen kryptovaluutta-sijoittajille, sillä vuonna 2018 konglomeraatin toimitusjohtaja Warren Buffet iski BTC: tä sanomalla, että se on „todennäköisesti rotan myrkkyä neliö“.

„Omahan Oracle“ sanoi, että BTC ei ole tuottava omaisuus, kuten maa tai yritysten osakkeet, eikä sillä ole sisäistä arvoa. Hän sanoi:

Kryptovaluuttojen osalta voin yleensä sanoa melkein varmasti, että niiden loppu on huono. Jos voisin ostaa viiden vuoden laitoksen jokaiselle kryptovaluutalle, olisin iloinen voidessani tehdä sen, mutta en koskaan saisi lyhyttä senttiäkään.

Berkshiren varapuheenjohtaja ja pitkäaikainen Buffett-yhteistyökumppani Charlie Munger vertasi salauseihin sijoittamista „dementiaan“ ja lisäsi, että „joku muu käy kauppaa turdeilla ja sinä päätät, ettei sinua voi jättää pois“. Munger oli eri tilanteessa kutsunut bitcoinia „täysin asinineeksi“ ja „haitalliseksi myrkyksi“.