Zijn Bitcoin en Gold op weg naar The Worst Drop Ever? Covid19 Vaccin, Belastingverlaging & Meer

Bitcoin [BTC] en goud zijn getuige van enorme dalingen nu Rusland ’s werelds eerste COVID-19 vaccin aankondigt en president Donald trump een belastingverlaging op de vermogenswinst overweegt. Naar verluidt krijgt de dochter van president Poetin de eerste dosis Spoetnik V.

Prijsanalyse Goud en Bitcoin
GOUD

De gouden grafiek ets momenteel een van de slechtste procentuele dalingen in 2020; een daling van bijna 4% ten opzichte van de opening van vandaag op $2027 per/ounce. Terwijl er vandaag nog veel handel plaatsvindt, overtreft de daling momenteel de slotniveaus op de ergste dag van de COVID-19 crash. Op 12 en 13 maart was de drop-in Gold respectievelijk 3,52% en 3,03%.

BITCOIN

Bitcoin [BTC] lijkt de daling te volgen aangezien het ook 2,4% op een dagelijkse schaal plumpt. De ontkoppeling van Bitcoin System [BTC] met de aandelenmarkt werd vorige week bevestigd toen de 90-dagen correlatie-index onder 0,2 daalde ten opzichte van de pieken rond 0,6. Aan de andere kant steeg de 90-dagen correlatie met goud naar 0,15. De reactie op het nieuws over het vaccin lijkt de koppeling met goud te bevestigen. Dit duidt echter op een negatief signaal, op dit moment.

Is de angst voor economische ondergang voorbij?

In de loop van de geschiedenis heeft goud als een inflatiehedge gefungeerd, die samen met de inflatie in de economie is toegenomen. Echter, sinds de COVID-19 crash, volgt het een omgekeerde relatie met de inflatie. Door de lockdowns en de hoge werkloosheid vertoont de economie in werkelijkheid tekenen van deflatie.

Het goud stijgt vooral door de devaluatie van de dollar, die een reactie is op de massale kwantitatieve versoepeling door de regeringen. In de onderstaande grafiek is de verticale lijn op 12 maart het begin van de COVID-19 crash. Goud

Het enorme aanbod van FIAT en de loskoppeling van eerdere trends in de activaprijzen is de belangrijkste reden voor het wantrouwen in de economie. Het is ook een positieve stimulans voor investeringen in goud en Bitcoin.

Hoewel het vaccin een krachtige kortetermijnkatalysator is voor de daling, is het onwaarschijnlijk dat het op de lange termijn een groot effect zal hebben. Zoals eerder vermeld op CoinGape, was de markt al bezig met de prijsstelling van de ontwikkelingen rond het vaccin. Het boeken van winst in goud is ook een sterke reden voor de daling; niveaus boven de $2050 per/ounce zijn ook van psychologisch belang.